Valikko

Jämälankatakki

Sini Hoo Jämälankaprojekti
Sini Hoo jämälankapaita
Sini Hoo Jämälankaprojekti

Oon pitkään hingunnut neuloa yksittäisistä kaappiin unohtuneista Lettlopi-keristä jotain villiä ja värikästä. Mulla on ollut paljon keriä, jotka oon hamstrannut “tehosteväreiksi” mutta jotka on vaan jääneet kaappiin liian räikeinä tai kun en ole osannut niitä käyttää. No nytpä tuli upotettua niistä useampikin metri samaan projektiin.

En uskaltanut yrittää omaa kokoa tehdä, kun en tiennyt yhtään miten värejä riittäis, joten tein varuilta XS-kokoisen ihan vaan testiksi. Ja mukavastihan siihen meni lankaa, vajaa 500g. Mutta pointti oli saada tehdä vaihteeksi jotain itselle ominta, eli neuloa sen ihmeemmin miettimättä tai suunnittelematta, raita kerrallaan, sen mukaan kun lankaa riittää ja katsoa mitä syntyy.  Riskinä oli, että tästä tulee totaalinen klovninoksennus, mutta välillä pelata vähän arpapelejä että pysyy elämä jännittävänä. Värejä en sen suuremmin suunnitellut, hiplailin vain, kokeilin ja purin jos ei toiminut. Mutta sen verran kiva tuli, että jaanpa teillekin tämän kuvion kaavion!

Varsinaista ohjetta tähän ei ole, koska koko projektin juju oli itselle siinä, että improtaan ja katotaan mitä tulee

Karkeasti aloitin muistaakseni n. 70-75 silmukalla ja lisäilin kaavion mukaan. Ennen kuvioita tein muutaman kerroksen lyhennettyjä kerroksia niskaan tällä tekemälläni ohjeella.

Hihojen kohdalla lisäsin myös silmukoita, kun hihat ois muuten jäänyt ahtaiksi, kun kirjoneule on omalla käsialalla melko joustamaton. Sen verran sentään tein muistiinpanoja, että tein nuo kaaviot sitä mukaa kun neuloin, joten jaan ne teille. Että käyttäkää sen mukaan kun omiin taitoihinne uskotte, tämän perusteellisempaa ohjeistusta mulla ei ole tarjota 😀

Sini Hoo Jämälankaprojekti
Kaavio 1: kaarroke
sini hoo jämälankaprojekti

Neuloin tämän ylhäältä alas, jos teet samoin niin lisäile silmukoita kohdissa, joissa kaavioon on merkitty V.

Kaarrokke alkaa 5 s kuviolla ja on leveimmillään  jaollinen 16 silmukalla.

 

Kaavio 2: hihat ja vartalo
sini hoo jämälankaprojekti

Hihojen ja vartalon kuvio on jaollinen 12 silmukalla. En kavennellut hihoja ollenkaan, tein suorat putket vain ja kavensin vasta hihansuussa tuolla viimeisellä vihreällä kerroksella ja sen perään tein i-cord päättelyt.

Kaavio 3: kaulus

Taitettu pystykaulus oli mainio jälkiajatus, kun neule oli stiikattu ja valmis, lisäsin vielä tämmöiset 10 kerrosta ja taitoin kaksinkerroin päättelyä varten.

Että eikun vaan rohkeasti kokeilemaan, tämä on sitä “fuck around and find out”-tyyppistä, minun ominta neulomistyyliä parhaimmillaan 😀

Facebook
Pinterest
Email
WhatsApp
Twitter